Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Stopień trudności: Średnie
Składniki:

50 dag swieżych grzybów,
1 cukinia,
2 pomidory,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
2 marchewki,
4 liście selera naciowego,
2 łyżki masła,
1/2 pęczka szczypiorku.

Reklama
Przygotowanie:

Zeszklić na maśle posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Grzyby pokroić i dodać do cebuli, razem dusić aż do odparowania powstałego sosu. Pomidory sparzyć wrzątkiem aby zdjąć skórkę, pokroić je na kawałki. Cukinię pokroić w dużą kostkę, marchew w plasterki. Liście selera drobno posiekać. Tak przygotowane warzywa dodać do grzybów, doprawić solą i pieprzem i dusić, aż cukinia będzie miękka. Już na talerzach posypać szczypiorkiem posiekanym. Podawać z ciemnym pieczywem.

Reklama
Reklama
Reklama