Grzybowa dorada

Składniki:
1 dorada,
5 dag suszonych prawdziwków,
1 łyżka posiekanej pietruszki,
1 marchewka,
1 szalotka,
1 ząbek czosnku,
2 łyżki oliwy,
kawałek imbiru,
4 łyżki gęstej śmietany,
2 łyżki gęstej śmietanki 30%,
por,
1 łyżeczka soli gruboziarnistej,
10 dag świeżego szpinaku.
Przygotowanie:
Doradę podzielić na filety. Oprószyć solą i pieprzem. Złączyć ogonami. Doprawić solą i pieprzem. Namoczone grzyby ugotować. Połowę grzybów pokroić w paski z marchewką. Szalotkę pokroić w piórka. Warzywa i grzyby przesmażyć na oliwie z dodatkiem imbiru i posiekanej natki. Nafaszerować ryby. Oprószyć solą. Piec w temp. 170 st. C przez 10 minut. Umyty szpinak przesmażyć na oliwie z czosnkiem. Posolić. Popierzyć. Pozostaęł grzyby zagotować razem z wywarem. Zmiksować ze śmietaną. Posolić. Popierzyć. Ryby serwowaćna szpinaku polane sosem.