Grillowany okoń morski z imbirem

Opublikowano: 28.09.2009, 09:55
Reklama
Składniki:
- okoń morski
- imbir 3 cm
- 2 gałązki kolendry
- papryczka chili
- 50 g sosu ostrygowego
- tajski szczypiorek
- 2 kapustki bok choy
- 4 ząbki czosnku
- sól morska i mango
- sos sojowy
- biały pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Z okonia wyjąć kręgosup z ościami, nadziać marynatą z posiekanego imbiru, kolendry, chili, tajskiego szczypiorku i sosu ostrygowego.
2. Okonia posypać pieprzem i solą morską, zgrillować.
3. Bok choy krótko przysmażyć w woku z plastrami czosnku i sosem sojowym. Doprawić białym pieprzem i solą mango.
Reklama
Przepis poleca Marcin Sasin, zastępca szefa kuchni warszawskiego hotelu Sheraton
Reklama
Reklama
Reklama