Przepisy Magdy Gessler - grillowany łosoś ze szparagami
Prosty, pyszny i zdrowy posiłek. Znakomity w sezonie szparagowym. Zarówno zielone szparagi jak i łososia grilluje się bardzo szybko.

Opublikowano: 15.05.2013, 10:04
Reklama
Czas przygotowania: 30
Ilość porcji: 1
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- łosoś dzwonki ok. 180 g
- sos sojowy 1 łyżeczka
- miód gryczany ½ łyżeczki
- pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku
- szparagi zielone 8 sztuk
- oliwa cytrynowa do smaku
- sól, pieprz do smaku
Reklama
Przygotowanie:
- Wymieszać sos sojowy i miód, posmarować rybę z obu stron, odstawić na 10 minut.
- Szparagi umyć, odciąć końcówki. Grilować rybę i szparagi z obu stron. Nie grillować ryby zbyt długo, bo będzie sucha i niesmaczna!
- Podawać oprószone solą i pieprzem z oliwą cytrynową.
Magda Gessler jest restauratorką
i redaktor naczelną serwisu Smaki Życia.pl

Reklama
Reklama
Reklama