Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 sery pleśniowe naturalne (camembert)
  • 4 łyżki konfitury z czerwonej borówki
  • grillowane pieczarki
  • liście sałaty i zioła do dekoracji
Reklama
Przygotowanie:
  1. Serki upiec na grillu, aż miejscami zbrązowieją. W trakcie opiekania odwrócić.
  2. Upieczone serki ułożyć na talerzu, wyłożonym listkami sałaty. Każdy polać konfiturą. Konfiturę można podgrzać.
  3. Podawać z grillowanymi pieczarkami. Pieczarki oczyścić, włożyć do marynaty przygotowanej z 2 łyżek octu balsamicznego, 6 łyżek oliwy, 2 zmiażdżonych ząbków czosnku i 2 łyżek rozmarynu. Porządnie potrząsnąć i odstawić na kwadrans. Wyjąć pieczarki z marynaty, przełożyć na rozgrzany ruszt, grillować przewracając, aż się zrumienią. W trakcie smarować dodatkowo pozostałą marynatą.
Reklama
Reklama
Reklama