Grillowane ziemniaki z nadzieniem

Opublikowano: 08.04.2008, 20:40
Reklama
Składniki:
12 ziemniaków,
12 plasterków boczku,
12 plasterków sera żółtego,
2 duże cebule,
5 marchewek,
1 łyżka oleju,
cukier,
pieprz,
przyprawa do grilla.
Reklama
Przygotowanie:
Obrane ziemniaki lekko obgotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Ostudzić. Obrać cebulę. Pokroić w piórka. Zeszklić na łyżce oleju. Obraną marchewkę zetrzeć i dodać do cebuli. Ostudzić. Ziemniaki przekroić wzdłuż na pół. Przełożyć nadzieniem marchewkowo-cebulowym, serem i boczkiem. Owinąć folią aluminiową. Grillować pół godziny.
Reklama
Reklama
Reklama