Reklama
Składniki:

4 duże żeberka wieprzowe,
2 średnie cukinie,
15 dag pomidorów,
1 cytryna,
2 łyżki miodu,
2 łyżki oliwy,
1 łyżka ostrej musztardy,
1 ząbek czosnku,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Natrzeć żeberka solą i pieprzem. Wymieszać miód z musztardą. Posmarować żeberka. Grillować 20 minut w trakcie grillowania smarować nadal pastą. Umytą cukinię przekroić na pół w poprzek. Naciąć. Sprzyć pomidory. Zdjąć skórkę. Pokroić na małe kawałki, które wetknąć w nacięcia w cukinii. Obrać ząbek czosnku. Posiekać. Rozetrzeć z oliwą. Dodać startą skórkę z cytryny. Takim sosem posmarować cukinie. Ułożyć je na folii aluminiowej i zawinąć. Grillować 10 minut.

Reklama
Reklama
Reklama