Reklama
Składniki:

- 800 g żeberek wieprzowych
- 100 g miodu
- 50 ml sosu sojowego
- 100 g marchewki
- 100 g selera
- 100 g pietruszki
- cebula
- 80 ml oleju
- 100 g czekolady

Reklama

Przyprawy KAMIS:
- 30 g Pieprzu czarnego młotkowanego
- 12 ziarenek Kardamonu Owoce Specialite
- sól morska w młynku
-1 łyżka Przyprawy do Żeberek
-1 łyżka Musztardy Grillowej
- 80 g Czosnku w płatkach Specialite

Przygotowanie:

Żeberka pokrój na porcje natrzyj musztardą, przyprawą do żeberek i obsmaż. Zalej wodą, dodaj krojone warzywa, czosnek płatki i duś pod przykryciem ok. 30 min.

Miód lekko podgrzej, rozpuść w nim czekoladę, dodaj sos sojowy i rozgnieciony kardamon. Całość dokładnie wymieszaj.

Odcedzone żeberka posmaruj miodem i grilluj na rumiany kolor.

Reklama

Resztę sosu użyj jako dip do żeberek. Podawaj z grubymi frytkami, pieczonymi ziemniakami, chipsami.

Reklama
Reklama
Reklama