Reklama

Składniki:
- 2 kg żeberek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 4 łyżki ketchupu
-2 łyżki octu winnego
- pół łyżeczki sosu tabasco

Reklama

Sposób wykonania:
1. Przygotować marynatę: czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z musztardą, cukrem, ketchupem, octem i tabasco.

2. Żeberka opłukać, osuszyć, poporcjować. Posmarować przygotowaną marynatą, odstawić na pół godziny do lodówki.

3. Zamarynowane żeberka ułożyć na gorącym ruszcie i grillować 20 minut. W trakcie opiekania mięso obracać i smarować resztą marynaty. Można też skrapiać piwem karmelowym.

Reklama

Przepisy na potrawy z grilla - forum >>

Reklama
Reklama
Reklama