Grillowane steki na patyku

Opublikowano: 04.06.2009, 11:04
Reklama
Składniki:
- 60 dag niezbyt tłustej karkówki lub łopatki, polędwiczki wieprzowej lub cielęcej
- 2 cebule
- kilka pieczarek
- pół strąka czerwonej papryki
- sól
- pieprz
- olej
Reklama
Przygotowanie:
1. Mięso opłukać, starannie osuszyć, pokroić na plastry grubości 1,5 cm, oprószyć solą i pieprzem.
2. Cebule obrać, pokroić na plastry.
3. Dość duże pieczarki oczyścić, opłukać, przekroić na pół.
4. Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne, pokroić w paski.
Reklama
5. Na każdym plasterku mięsa położyć krążek cebuli, na nim pół pieczarki, spiąć wykałaczką lub szpadką, ułożyć na natłuszczonym ruszcie lub tackach, warzywa skropić odrobiną oleju, obłożyć paskami papryki, grillować ok. 15 minut, posypać zieleniną, od razu podawać.
Reklama
Reklama
Reklama