Reklama
Składniki:

- 1,5 kg filetów ze szczupaka ze skórą
- 1 duża marchew, cebula i ogórek
- pół pęczka natki pietruszki
- 1 cytryna
- 1 łyżka przyprawy do ryb
- sól
- pieprz
- olej

Reklama
Przygotowanie:

1. Filety oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, jeśli filet jest duży, przekroić go wzdłuż na pół, pokroić na porcje.

2. Na każdej porcji położyć marchewkę, cebulę i ogórka, ścisło zwinąć, skropić olejem, spiąć wykałaczką.

Reklama

3. Każdą porcję położyć na kawałku dobrze natłuszczonej folii, zawinąć, grillować 25 minut na wyższym poziomie lub bez folii na natłuszczonym grillu.

Reklama
Reklama
Reklama