Reklama
Składniki:

- 4 kawałki cienkiej kiełbasy, np. śląskiej, brodzkiej
- szklanka jasnego piwa
- 2 duże ziemniaki
- pół bakłażana
- 2–4 łyżki oleju lub oliwy
- tymianek
- oregano
- 2 ząbki czosnku
- 4 pomidorki koktajlowe
- natka pietruszki
- sól

Reklama
Przygotowanie:

1. Ząbki czosnku obierz i zmiażdż. Rozetrzyj z solą i wymieszaj z olejem.

2. Ziemniaki umyj, ugotuj w skórkach na półmiękko. Wytudź, pokrók na grubsze plasterki. Każdy posmaruj aromatycznym olejem i oprószam tymiankiem.

3. Bakłażana umyj, pokrój na plastry. Posmaruj olejem i oprósz oregano.

4. Kiełbaski ponacinaj, ułóż na ruszcie razem z plastrami warzyw. Piecz ok. 10 minut, 2 razy obracając. W czasie pieczenia kiełbaski polewaj piwem.

Reklama

5. Z upieczonych składników przygotuj 4 porcje jedzenia, układając w stosik po 2 plastry ziemniaka, bakłażana, natkę, kiełbaskę i pomidorek. Zepnij je wykałaczką.

Reklama
Reklama
Reklama