Reklama
Składniki:

- 4 piersi z kurczaka
- 16 plastrów boczku wędzonego
- 4 łyżki oliwy
- łyżka sosu sojowego
- łyżeczka mielonego imbiru
- łyżeczka słodkiej papryki
- sól, biały pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Piersi kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, przekroić na pół. Ułożyć w szklanym naczyniu.

2. Przygotować marynatę do mięsa: oliwę wymieszać z sosem sojowym, imbirem i papryką. Polać mięso. Przykryć i wstawić na 3 godziny na dolną półkę w lodówce.

3. Mięso wyjąć z marynaty, lekko osączyć. Każdy kawałek owinąć w plaster boczku, spiąć wykałaczką.

4. Każdą porcję mięsa posmarować oliwą, oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Ułożyć na dobrze rozgrzanym grillu i piec, obracając, około 15 minut.

Reklama

5. Mięso podawać z grillowanymi cebulkami i pomidorkami, plastrami grillowanej cukinii i bakłażana.

Reklama
Reklama
Reklama