Reklama
Składniki:

- 50 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
- 1 kajzerka
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- pół strąka papryki
- 2 łyżki tartej bułki
- 1 łyżka oleju
- sól
-pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Bułkę namocz w mleku, a następnie dokładnie odciśnij.

2. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Paprykę umyj, usuń nasionka, pokrój w kosteczkę.

3. Do mięsa dodaj odciśniętą bułkę, posiekane warzywa, jajko i tartą bułkę. Wszystko dokładnie wyrabiaj, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

4. Drewniane patyczki posmaruj olejem. Z masy uformuj podłużne kotleciki, nadziewaj je pojedynczo na patyczki i lekko dociskam.

Reklama

5. Piecz na ruszcie ok. 15 min, co jakiś czas obracając.

Reklama
Reklama
Reklama