Grillowane kiełbaski z fetą

Opublikowano: 18.06.2009, 10:27
Reklama
Składniki:
- 50 dag mielonej jagnięciny lub wołowiny
- 10 dag sera feta
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- grubo zmielony pieprz
- sól
- olej
Reklama
Przygotowanie:
1. Pół cebuli i czosnek drobno posiekać, resztę cebuli pokroić na półplasterki.
2. Ser rozgnieść, połączyć z mięsem, posiekaną cebulą i czosnkiem, przyprawić.
3. Uformować kiełbaski, skropić olejem, nabić na szpadki na przemian z cebulą.
4. Opiekać na grillu ok. 15 minut, obracając.
Reklama
5. Podawać z sosem, np. tzatziki (gęsty jogurt z posiekanym czosnkiem i startym ogórkiem, przyprawiony solą i pieprzem).
Reklama
Reklama
Reklama