Grillowane jabłka faszerowane kaszanką - przepis
Grillowane jabłka faszerowane kaszanką zaskoczą każdego z zaproszonych na wiosenne grillowanie gości!

Opublikowano: 18.04.2013, 09:49
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 duże jabłka
- 15 dag kaszanki
- 1 mała czerwona cebula
- 2 korniszony
- 3–4 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej
- majeranek
- tymianek
- mielona papryka
- sok z cytryny
- sól, pieprz
Reklama
Przygotowanie:
- Jabłka umyj, odetnij wierzchy i łyżeczką wydrąż miąższ z pestkami uważając, żeby nie zrobić dziury na wylot. Skrop w środku sokiem z cytryny i oprósz tymiankiem.
- Kaszankę wyjmij z osłonki, rozgnieć widelcem. Cebulę obierz i opłucz. Odkrój cztery plasterki a resztę drobno posiekaj. Dodaj do kaszanki razem z pokrojonymi w drobną kostkę korniszonami oraz ugotowaną kaszą gryczaną. Dopraw majerankiem, mieloną papryką, solą oraz pieprzem.
- Wydrążone jabłka napełnij przygotowanym farszam z kaszanki. Każde przykryj plasterkiem cebuli i zawiń w folię aluminiową.
- Ułóż na ruszcie grilla i piecz około 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama