Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 świeża patroszona Czerwona Tilapia
  • 4-5 ziemniaków
  • 2-3 czerwone papryczki chilli
  • odrobina oliwy
  • sól, pieprz
  • listek laurowy
  • gałązka rozmarynu
  • szczypta sezamu
Reklama
Przygotowanie:
  1. Rybę myjemy, a następnie osuszamy na papierowym ręczniku.
  2. Doprawiamy ją solą i pieprzem, by następnie natrzeć oliwą i obłożyć ziołami. umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.
  3. Tak przygotowaną rybę odstawiamy na około 2 godziny do lodówki.
  4. W tym czasie obieramy ziemniaki i lekko podgotowujemy je w osolonej wodzie. Po upływie dwóch godzin kładziemy rybę na rozgrzanym grillu i smażymy dopóki nie będzie miękka.
  5. Tilapię podajemy z ziemniaczkami. Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama