Reklama
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 kg karkówki
  • puszka piwa
  • 4 ząbki czosnku
  • przyprawa do grilla (papryka słodka, oregano, tymianek)
  • sól, pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety o grubości 1 cm. Następnie każdy lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Natrzeć obranym i drobniutko pokrojonym czosnkiem i przyprawami.
  2. Mięso przełożyć do szklanego naczynia, zalać piwem i odstawić na całą noc.
  3. Kotlety układać na rozgrzanym grillu. Nie należy piec nad otwartym ogniem. Na ruszcie położyć mięso dopiero wtedy, gdy na węglu pojawi się biały nalot. Piec po 10 minut z każdej strony. W trakcie pieczenia można polewać piwem.
Reklama
Reklama
Reklama