Grejpfruty z grilla - przepis
Pyszne, grillowane owoce mogą stanowić ciekawy deser podczas majówkowej imprezy! Sprawdź nasz przepis!

Opublikowano: 24.04.2013, 05:51
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 różowe grejpfruty
- 8 łyżek cukru pudru
- łyżka masła
Reklama
Przygotowanie:
- Grejpfruty umyć, osuszyć, przekroić w poprzek na połówki. Oddzielić ostrym nożykiem miąższ od skórki, ale nie wyjmować.
- Połówki owoców przełożyć na tackę do grillowania. Posypać grubo cukrem pudrem. Masło podzielić na małe grudki, położyć na wierzchu owoców.
- Owoce grillować na rozgrzanym ruszcie. Zdjąć, gdy cukier się roztopi. Podawać ze schłodzonym łagodnym białym winem.
Reklama
Reklama
Reklama