Reklama
Składniki:
- 2 bakłażany
- cebula
- czosnek
- 50 dag jagnięciny
- 150 ml białego wina
- oliwa
- 3 pomidory
- 5 dag sera
- oregano
- sól
- pieprz
- beszamel
Reklama
Przygotowanie:
1. Bakłażany umyj, pokrój wzdłuż na grubsze plastry. Posmaruj oliwą, zrumień na patelni.
2. Cebulę i 2 ząbki czosnku posiekaj, zrumień na oliwie. Dodaj zmielone mięso, przesmaż, mieszając. Dodaj obrane, pokrojone pomidory, wino i przyprawy. Duś pod przykryciem ok. 20 min.
Reklama
3. Żaroodporne naczynie wyłóż plastrami bakłażana, przykryj mięsem i znów bakłażanem. Zalej beszamelem, posyp startym serem. Zapiekaj godzinę w 180 st. C.
Reklama
Reklama
Reklama