Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 50 dag wołowiny bez kości,
  • 30 dag włoszczyzny bez kości,
  • 10 dag cebuli,
  • 3 ząbki czosnku,
  • liść laurowy,
  • majeranek,
  • estragon,
  • bazylia,
  • sól,
  • pieprz.
Reklama
Przygotowanie:

Z wołowiny usunąć błony i ścięgna. Pokroić. Zmielić dwa razy. Wymieszać z obranymi i posiekanymi cebulą i czosnkiem. Przyprawić. Dokładnie wyrobić masę. Stopniowo wlewać szklankę zimnej wody. Ukształtować płaskie kotlety. Umyte i oczyszczone warzywa zetrzeć na tarce. Wodę doprowadzić do wrzenia ze szczyptą soli. Włożyć kotlety, przekładając warzywami i oprószając rozkruszonym majerankiem z estragonem i bazylią. Przykryć. Gotować pół godziny. Dodać sól i pierz do smaku. Obłożyć kotlety warzywami na półmisku.

Reklama
Reklama
Reklama