Reklama
Składniki:

80 dag cielęciny (górka, mostek, karkówka),
2 ząbki czosnku,
50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, cebula),
20 dag pieczarek,
sól,
2 łyżki umytej posiekanej natki pietruszki.

Reklama
Przygotowanie:

Z umytego mięsa usunąć błony i ścięgna. Obrany czosnek posiekać i rozetrzeć z solą. Natrzeć mięso. Odstawić na kwadrans. Zalać wrzącą osoloną wodą. Przykryć. Gotować 40 minut na małym ogniu. Oczyścić warzywa. Wsypać do mięsa. Gotować aż będą miękkie. Umyte i oczyszczone grzyby pokroić w kostkę. Zalać wrzącym wywarem z gotowania mięsa. Zagotować. Wyjąć mięso. Przełożyć do garnka. Przełożyć grzybami. Wlać trzy łyżki wywaru. Przykryć. Dusić 5 minut. Posolić. Posypać natką.

Reklama
Reklama
Reklama