Góralski schab

Opublikowano: 07.06.2008, 19:10
Reklama
Składniki:
1 kg kapusty kiszonej ,
70 dag schabu bez kości ,
1 szklanka wywaru z kostki,
2 łyżki smalcu,
2 cebule,
4 ząbki czosnku,
2 łyżki mąki,
1 szklanka gęstej śmietany,
cukier,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Posiekaną kapustę wsypać do gorącego wywaru. Przykryć. Gotować 40 minut. Mięso pokroić na kotlety. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Posypać solą i mąką. Podsmażyć. Obrac i posiekać cebulę. Zeszklić. Wsypać do kapusty. Obrać czosnek i rozetrzeć z cukrem i pieprzem. Dodać. Żaroodporne naczynie natłuścić. Ułożyć równą warstwą połowę kapusty, na niej kotlety i przykryć resztą kapusty. Śmietanę rozetrzeć z maką. Dodać szczyptę soli. Zalać kapustę. Zapiekać w temp. 200 st. C przez 40 minut.
Reklama
Reklama
Reklama