Reklama
Składniki:

1 kg kapusty kiszonej ,
70 dag schabu bez kości ,
1 szklanka wywaru z kostki,
2 łyżki smalcu,
2 cebule,
4 ząbki czosnku,
2 łyżki mąki,
1 szklanka gęstej śmietany,
cukier,
pieprz,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Posiekaną kapustę wsypać do gorącego wywaru. Przykryć. Gotować 40 minut. Mięso pokroić na kotlety. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Posypać solą i mąką. Podsmażyć. Obrac i posiekać cebulę. Zeszklić. Wsypać do kapusty. Obrać czosnek i rozetrzeć z cukrem i pieprzem. Dodać. Żaroodporne naczynie natłuścić. Ułożyć równą warstwą połowę kapusty, na niej kotlety i przykryć resztą kapusty. Śmietanę rozetrzeć z maką. Dodać szczyptę soli. Zalać kapustę. Zapiekać w temp. 200 st. C przez 40 minut.

Reklama
Reklama
Reklama