Reklama
Ilość kalorii: 900
Czas przygotowania: 190 min
Ilość porcji: 1
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 2 tylne golonki
  • 500 ml ciemnego piwa
  • 1 l bulionu warzywnego (może być z kostki)
  • 1 listek laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól
Reklama
Przygotowanie:
  1. Golonki oczyść, opłucz. Bulion zagotuj z piwem. Mięso włóż do płynu, zagotuj.
  2. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie i sól. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem do czasu, aż golonka będzie miękka (ok. 3 godziny). Ugotowana golonka powinna mieć dość miękką skórę, w którą łatwo wbić widelec, a jej mięso powinno zacząć odchodzić od kości.
  3. Dla uzyskania ciekawszego smaku i chrupiącej skórki osączoną golonkę w piwie możesz zrumienić na suchej patelni.
Reklama
Reklama
Reklama