Reklama
Składniki:

- 4 małe golonki
- 2 listki laurowe
- po 3 ziarna ziela angielskiego i pieprzu
- 75 dag kiszonej kapusty
- 2 cebule
- 2 łyżki oleju
- 2 marchewki
- seler
- pietruszka
- 2 ząbki czosnku
- 5 dag wędzonego boczku
- kminek
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Golonkę oczyść, opłucz. Zalej wrzątkiem, dodaj przyprawy, gotuj na małym ogniu ok. godziny. Dodaj pół cebuli i obrane warzywa, gotuj 30 min.

Reklama

2. Kapustę odciśnij, posiekaj, zalej wywarem z golonki. Dodaj golonkę, marchew, przesmażoną cebulę, pokrojony czosnek i boczek oraz kminek i pieprz. Duś, aż mięso będzie miękkie, dopraw do smaku.

Reklama
Reklama
Reklama