Reklama
Ilość kalorii: 280
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 4 duże liście kapusty włoskiej
  • 8 grzybków suszonych
  • 3 cebule
  • 2,5 szklanki ugotowanej na sypko kaszy gryczanej
  • jajko
  • 2 łyżki masła
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 4 łyżki posiekanej natki
  • 3 listki laurowe
  • kilka ziarenek czarnego pieprzu
  • sól
Reklama
Przygotowanie:
  1. Grzyby mocz 2 godz. w wodzie, ugotuj do miękkości, posiekaj. Zachowaj wywar. Dwie cebule pokrój w kostkę, przesmaż na maśle. Dodaj grzyby, kaszę, 5 łyżek wywaru i duś 5 min. Ostudź, dodaj natkę, jajko, sól i pieprz.
  2. Liście obgotuj we wrzątku. Ułóż na nich farsz, zwiń. Włóż do garnka, zalej bulionem, dodaj pozostałą pokrojoną cebulę i listki laurowe, kilka ziarenek pieprzu. Przykryj i gotuj 20 min. Podawaj z sosem pomidorowym.
Reklama
Reklama
Reklama