Reklama
Składniki:
50 dag piersi gęsiej,
cebula,
5 pomidorów,
2 czerwone papryki,
ząbek czosnku,
1, 5 łyżeczki masła,
1 łyżeczka mąki pszennej,
1 łyżeczka soli.
Reklama
Przygotowanie:
Obrany czosnek zgnieść w prasce. Z papryk usunąć gniazda nasienne. Pokroić w paski. Sparzone pomidory obrać ze skórki. Usunąć nasiona. Pokroić na małe kawałki. Umyte mięso pokroić w kostkę. Obraną cebulę posiekać i zeszklić na 1 łyżce masła, dodać mięso, posolić i mieszając, obsmażyć. Wlać pół szklanki wody, włożyć czosnek i dusić mięso około 45 minut, prawie do miękkości. Dodać paprykę oraz pomidory i dusić razem 15 - 20 minut. Z pozostałego masła oraz mąki ugnieść kulkę, włożyć do sosu i zagotować.
Reklama
Reklama
Reklama