Galareta z krabami

Opublikowano: 21.06.2008, 21:58
Reklama
Składniki:
25 dag krabów,
puszka kukurydzy,
2 łyżeczki sosu chili,
żelatyna na 1 l wody,
liść laurowy,
kilka ziarenek ziela angielskiego,
kilka ziarenek czarnego pieprzu,
2 kostki bulionowe wolowe,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
1 papryczka ostra chili suszona,
1/2 łyżeczki cukru,
1 łyżeczka soku z cytryny,
koperek.
Reklama
Przygotowanie:
Kraby pokroić w kosteczkę i razem z kukurydzą porozkładać do salaterek. Do litra wody dodać kostki bulionowe, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz,cukier, papryczke chili, pare kropel sosu chili, sok z cytryny i koncentrat pomidorowy. Gotować 5 minut. Zdjąć z ognia, dodać żelatynę, rozlać do salaterek, posypać posiekanym koperkiem, schłodzić w lodówce.
Reklama
Reklama
Reklama