Reklama
Składniki:

70 dag mięsa wołowego - zrazowe,
3 cebule,
1, 5 szklanki jasnego piwa,
3 kromki pszennego chleba,
5 łyżek oleju,
2 łyżki mąki pszennej,
1 łyżka ostrej musztardy,
1 liść laurowy,
1 łyżeczka suszonego tymianku,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Pokroić mięso w dużą kostkę. Obtoczyć w mące. Podsmażyć. Obranę cebulę. Pokroić w talarki. Podsmażyć. Wymieszać z mięsem. Wrzucić liść laurowy. Posypać tymiankiem. Wlać piwo. Dusić przez 1,5 godziny na małym ogniu. Pomrarować musztardą kromki z obu stron. Położyć na mięsie pół goziny przed końcem duszenia. Na koniec gotowania wymieszać. Dodać sól i pieprz do smaku.

Reklama
Reklama
Reklama