Filety Marii Antoniny

Opublikowano: 29.05.2008, 00:00
Reklama
Składniki:
1 kg świeżego łososia,
łyżeczka soku z cytryny,
2 łyżki ostrej musztardy,
3 łyżki masła,
1/4 szklanki białego wytrawnego wina,
3 łyżki posiekanego koperku,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Sprawić łososia. Umyć i osuszyć. Pokroić na porcje. Delikatnie skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą. Natrzeć musztardą. Przykryć. Włożyć na 60 minut do lodówki. Następnie przełożyć na stopione masło. Skropić winem. Smażyć 5 minut z obu stron. Ogrzać półmisek. Przełożyć rybę. Polać sosem, który powstał podczas smażenia. Posypać koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama