Filet indyczy w cieście

Składniki:
- 1 kg fileta z indyka
- 2 łyżki oleju
- 50 dag pieczarek
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 2 jajka
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Ciasto pozostaw w temperaturze pokojowej, by rozmarzło.
2. Filet opłucz, osusz, natrzyj solą i pieprzem, odstaw na 30 min. Posmaruj olejem, wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 200 st. C i piecz 30 min, polewając wytwarzającym się sosem. Wyjmij
z piekarnika, przestudź.
3. Pieczarki oczyść, posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Dodaj pieczarki, przesmaż, podduś, przypraw. Wystudź, wymieszaj z 1 jajkiem.
4. Ciasto lekko rozwałkuj. Posmaruj grzybowym farszem, połóż na nim mięso. Zawiń i dokładnie zlep brzegi posmarowane białkiem. Wierzch ciasta posmaruj rozkłóconym żółtkiem. Piecz ok. 25 min w 220 st. C.