Reklama
Składniki:

50 dag baraniny,
4 dag słoniny,
4 dag szynki wędzonej,
100 ml czerwonego wytrawnego wina,
4 dag koncentratu pomidorowego,
olej,
2 dag mąki pszennej,
5 dag papryki marynowanej,
sól,
3 ząbki czosnku,
pieprz,
cukier.

Reklama
Przygotowanie:

Baraninę oczyścić, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Po tym czasie podzielić na 8 części, rozbić. Każdy filet naszpikować cienkimi paskami słoniny i szynki, obtoczyć w mące i usmażyć na silnie rozgrzanym oleju. Przelożyć do rondelka, dodać posiekaną paprykę, koncentrat pomidorowy i wino, dusić kilka minut, doprawić cukrem.

Reklama
Reklama
Reklama