Reklama
Składniki:

1/2 kg kopru włoskiego,
1/4 kg pomidorów,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
1 pęczek natki,
2 łyżki oliwy z oliwek,
1 łyżeczka majeranku,
1/2 łyżeczki pieprzu,
1 łyżeczka mielonej kolendry,
1 cytryna,
1/2 łyżeczki cukru,
1 łyżeczka masła.

Reklama
Przygotowanie:

Umyte bulwy kopru pokroić wzdłuż na ćwiartki. Ze sparzonych wrzątkiem pomidorów usunąć skórkę. Pokroić w małą kostkę. Na rozgrzaną oliwę włożyć koper. Zarumienić. Wsypać pomidory. Przykryć. Dusić aż powstanie gęsty sos. Posiekać natkę. Połowę wsypać. Wymieszać sok z cytryny z połową szklanki wody. Wlać. Następnie wlać koncentrat. Przyprawić. Przykryć. Dusić 20 minut na małym ogniu. Wsypać drugą połowę natki.

Reklama
Reklama
Reklama