Faszerowane polędwiczki wieprzowe

Opublikowano: 29.03.2010, 14:13
Reklama
Składniki:
- 1 Fix Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym KNORR
- 250 g polędwiczek wieprzowych
- 100 g pieczarek
- 50 g startego żółtego sera
- 1 cebulka
- 150 ml śmietany 18%
- olej do smażenia
- 100 ml wody
Reklama
Przygotowanie:
1. Pokrój mięso w grube plastry.
2. Pokrój pieczarki i cebulę w kostkę, podsmaż na patelni i nafaszeruj polędwiczki, gotowe mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu.
3. Wymieszaj dokładnie Fix Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym KNORR ze śmietaną oraz wodą, zalej mięso i posyp je startym serem.
Reklama
4. Piecz pod przykryciem 25 minut w temperaturze 200° C, 10 minut przed końcem pieczenia odkryj danie, aby zapiec ser.
Reklama
Reklama
Reklama