Reklama
Składniki:

60 dag filetów z dorsza,
3 awokado,
1 szklanka białego wina,
pęczek dymki,
2 zielone cytryny,
3 ząbki czosnku,
1,5 łyżki wiórków kokosowych,
tabasco,
2 łyżki jogurtu naturalnego,
listek laurowy,
suszony tymianek w gałązkach,
kilka ziaren gorczycy i kolendry,
1 pęczek rzodkiewek.

Reklama
Przygotowanie:

Przyprawić. Przykryć. Zagotować. Rybę pokroić na kawałki. Wsypać. Gotować 10 minut na bardzo małym ogniu. Wyjąć dorsza. Usunąć ości i skórę. Rozetrzeć. Ostudzić. Białe części dymki pokroić w drobną kostkę, zielone - posiekać. Przekroić awokado. Wyjąć pastkę. Miąższ rozetrzeć. Połączyć z wyciśniętym czosnkiem, cebulą, śmietaną, sokiem z 1 cytryny i wiórkami kokosowymi. Wymieszać z rybą. Przyprawić. Nafaszerować awokado.

Reklama
Reklama
Reklama