Fasolowa zapiekanka

Opublikowano: 02.04.2008, 22:52
Reklama
Składniki:
50 dag białej fasoli,
25 dag porów,
łyżka masła,
10 dag wędzonego boczku,
pół szklanki śmietany,
2 jaja,
łyżka utartego żółtego sera,
tarta bułka,
cukier,
sól,
pieprz,
gałka muszkatołowa.
Reklama
Przygotowanie:
Ugotować fasolę i odcedzić. Opłukanego pora udusić. Zmielić razem w fasolą w maszynce. Pokroić w kostkę boczek. Lekko podsmażyć. Wlać śmietanę i jajka. Posolić. Popieprzyć. Dodać masło i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą. Zapiec.
Reklama
Reklama
Reklama