Reklama
Składniki:
50 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej,
15 dag mięsa z pieczonego drobiu,
1 cebula,
5 jajek,
1 szklanka kwaśnej śmietany,
2 łyżki oliwy,
sól,
pieprz,
garść posiekanej zieleniny,
1 łyżki koncentratu pomidorowego,
2 kostki rosołowe,
tłuszcz do nasmarowania formy
Reklama
Przygotowanie:
Do wody wsypac fasolkę i kostki rosołowe. Ugotować. Odcedzić. Mięso i obraną cebulę podsmażyć. Naczynie natłuścić. Ułożyć połowę fasolki. Następnie położyć mięso z cebulą. Przykryć resztą fasolki. Ubić jajka z koncentratem i śmietaną. Przyprawić. Zalać fasolkę. Zapiekać w temp. 180 st. C aż jajka się zetną.
Reklama
Reklama
Reklama