Estragonowe jagnię

Opublikowano: 27.03.2008, 14:03
Reklama
Składniki:
750 dag mięsa jagnięciny,
100 dag tłuszczu,
1 łyżka posiekanych liści estragonu,
1 łyżeczka mielonej papryki,
sok z cytryny,
1 filiżanka śmietany,
2 łyżeczki mąki,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Oczyszczone mięso pokroić w kostkę. Rozgrzać 60 dag tłuszczu. Dusić mięso przez dwadzieścia minut. Posolić. Podlać wodą. Doprawić papryką. Dusić aż będzie miękkie. Z reszty tłuszczu przygotować zasmażkę z mąką. Przyprawić rosołem. Lekko zagotować. Dodać do mięsa. Skropić sokiem z cytryny. Na półmisku polać kwaśną gęstą śmietaną.
Reklama
Reklama
Reklama