Eskalopki w sosie koperkowym

Opublikowano: 12.05.2008, 12:22
Reklama
Składniki:
Kotlety:
2 szklanki kaszy jaglanej,
1 cebula,
3 ząbki czosnku,
1 szklanka płatków owsianych,
olej słonecznikowy tłoczony na zimno,
tymianek,
majeranek,
pieprz,
sól.
Reklama
Sos:
pęczek świeżego koperku,
pół cytryny,
3 łyżki mąki pszennej,
2 łyżki oleju słonecznikowego.
Przygotowanie:
Reklama
Eskalopki: ugotować kaszę i odsączyć. Obrać czosnek i cebulę. Posiekać. Przyrumienić na oleju. Następnie zmiksować z kaszą i płatkami. Uformować kulki. Obtoczyć w mące. Usmażyć na oleju. Sos: rozgrzać olej. Posiekać koperek. Wsypać pół z mąką. Mieszać, żeby koperek się nie przypalił. Wlać szklankę wody i sok z cytryny. Wsypać pozostały koperek. Dokładnie wymieszać. Polać kotleciki.
Reklama
Reklama
Reklama