Reklama
Składniki:
50 dag makaronu,
25 dag mięsa mielonego,
1 duża czerwona papryka,
1 cebula,
30 dag pieczarek,
1 puszka pomidorów bez skórki,
1 puszka kukurydzy,
1 puszka groszku,
czarne oliwki,
mała papryczka chilli,
sól,
pieprz,
majeranek,
oregano.
Reklama
Przygotowanie:
Grzyby i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć razem z mięsem na patelni. W osobnym naczyniu udusić pokrojone w kostkę pomidory i paprykę. Po czym wymieszać z przyprawionym mięsem. Lekko podsmażyć, dodać papryczkę chilli, kukurydzę, groszek i oliwki. Lekko. podgrzaćć. Wymieszać z ugotowanym makaronem. Wypełnić naczynie żaroodporne. Zapiekać 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama