Reklama
Składniki:
koperek
1 marchewki (pokrojony korzeń),
1 szklanka selera (pokrojony korzeń),
3 cebule,
por,
poł szklanki wina czerwonego,
6 goździków,
szczypta cynamonu,
2 łyżki miodu,
1 szklnka pietruszki (pokrojony korzeń),
pół szklanki oliwy,
2 łyżeczki pieprzu,
dzik,
1 szklanka wina czerwonego,
3 łyżki octu balsamicznego,
łyżeczka majeranku,
łyżeczka tymianku,
6 ziarenek jałowca,
50 ml wódki,
5 sztuk liścia laurowego,
4 śliwki suszone.
Reklama
Przygotowanie:
Z wina (pół szklanki), goździków, cynamonu, miodu i pokrojonych suszonych śliwek przygotować sos. Marynować mięso w przyprawach i warzywach kilka godzin. Usmażyć na grillu. Podawać z sosem śliwkowym.
Reklama
Reklama
Reklama