Reklama
Składniki:

50 dag jagnięciny z udźca,
2 łyżki oleju,
15 dag małych cebulek,
kawałek korzenia imbiru,
1 kg dyni,
2 łyżki mąki,
sól,
biały pieprz,
4 łyżki płynnego miodu,
pęczek natki.

Reklama
Przygotowanie:

W kostkę pokroić mięso.Podsmażyć. Dodać obrane i pokrojone na ćwiartki cebule. Zeszklić. Wlać 3 szkl. wody, dodać obrany i drobniutko posiekany korzeń imbiru. Dusić pod przykryciem 40 minut. Dynię umyć pokroić w cząstki. Usunąć pestki i miękki środek, miąższ odciąć od skórki i pokroić w kostkę. Po 20 minutach gotowania wsypać do gulaszu. Dodać mąkę rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Lekko podgotować. Dodać sól, pieprz i miód do smaku. Posypać posiekaną natką.

Reklama
Reklama
Reklama