Reklama
Składniki:

1 kg dyni (waga po obraniu),
1 łyżka cukru
cebula
6 łyżek oliwy
300 g kwaśnej śmietany
sól,
pieprz
60 dag filetów z dorsza
1/2 szklanki białego wytrawnego wina.

Reklama
Przygotowanie:

Obraną dynię drobno pokroić. Posiekac dynię. Połowę gotować w wodzie z cukrem przez kwadrans. Odcedzić, osączyć i zmiksować. Obrac i pokroić cebulę. Zeszklić na dwóch łyzkach oliwy. Wlać śmietanę. Przyprawić. Zagotować. Gotowac jeszcze 5 minut. Dodać zmiksowaną dynię. Rybę pokroić na małe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Wsypać na rozgrzany olej. Usmażyć. Włożyć resztę dyni. Wlać wino. Dusić pod przykryciem przez 10 minut.

Reklama
Reklama
Reklama