Dynia z mięsem

Opublikowano: 28.08.2009, 11:57
Reklama
Składniki:
- pół udka z kurczaka
- po kawałku: pietruszki, marchwi, selera natka pietruszki
- 1/2 filiżanki pokrojonej w kostkę dyni
- 3 łyżeczki mleka modyfikowanego
Reklama
Przygotowanie:
Mięso starannie umyj, pokrój na malutkie kawałki i wrzuć do wrzącej wody. Gotuj mniej więcej 20-30 minut pod przykryciem, na małym ogniu. Warzywa umyj, pokrój w kostkę, dodaj do mięsa i gotuj jeszcze jakieś 20 minut. Gdy wszystko będzie miękkie, ostudź danie. Następnie mięsko zmiksuj na gładką masę, a warzywa rozgnieć widelcem. Przygotuj mleko modyfikowane. Dodaj je do zupki i dokładnie wymieszaj. Gotowe danie posyp natką pietruszki.
Reklama
Reklama
Reklama