Duszony zając
Duszony zając to danie niezwykle smaczne i wykwintne. Zaserwuj je na przykład na wykwintny obiad. Zachwyci wszystkich!
Opublikowano: 02.05.2019, 10:53
Reklama
Czas przygotowania: 100 min
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
zając,
3 ząbki czosnku,
cebula,
1 szklanka oleju,
3 goździki,
3 liście laurowe,
sól,
pół łyżki szafranu,
pół cyżki cynamonu,
pieprz,
1 łyżeczka sproszkowanej papryki.
Reklama
Przygotowanie:
Umytego zająca podzielić na części. Posiekać czosnek. Natrzeć mięso. Popieprzyć. Posypać cynamonem, papryką i pokruszonym liściem laurowym. Utłuc goździki. Dodać. Mięso przełożyć do brytfanki. Wlać olej i odstawić w chłodne miejsce na trzy dni. Należy pamiętać, żeby mięso codziennie obracać.
Po tym czasie dusić mięso na małum ogniu. Pokroić cebulę i dodać. Dosypać szfranu. Posolić. Skropić wodą. Dusić przez godzinę na małym ogniu pod przykryciem.
Reklama
Reklama
Reklama