Reklama
Składniki:

- 60 dag piersi z indyka
- cukinia (ok. 30 dag)
- 20 dag pomidorków koktajlowych
- mały słoiczek czarnych oliwek
- cebula
- 1/2 szklanki bulionu drobiowego z kostki
- 3 ząbki czosnku
- 7 łyżek oliwy
- 2 łyżki mąki
- oregano
- mielona słodka papryka
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w dużą kostkę, oprósz pieprzem, słodką papryką, oregano. Wymieszaj i odstaw do lodówki na 30 minut.

Reklama

2. Cebulę i czosnek posiekaj. Pomidorki przekrój na pół. Cukinię opłucz, pokrój na półplasterki. Indyka wyjmij z lodówki i oprósz mąką. Na dużej patelni rozgrzej połowę oliwy, włóż mięso i zrumień. Przełóż na talerz. Wlej resztę oliwy i przesmaż cebulę z czosnkiem. Dołóż mięso oraz cukinię. Smaż, mieszając, 5 minut. Wlej bulion, dodaj pomidorki i osączone oliwki. Oprósz szczyptą soli i pieprzu. Duś pod przykryciem
10 minut.

Reklama
Reklama
Reklama