Duszone filety cielęce

Opublikowano: 23.06.2008, 11:50
Reklama
Składniki:
80 dag filetów cielęcych,
bułka tarta,
1 ząbek czosnku,
1/2 szklanki oliwy,
1 mała cebula,
natka pietruszki,
2 jajka,
1 kieliszek wytrawnego białego wina,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Rozbite mięso oprószyć solą. Obtoczyć w jajku i w tartej bułce. Poożyć na rozgrzaną oliwę. Podsmażyć. Nastepnie włożyć do rondla. Na reszcie oliwy wsypać obraną i posiekaną cebulę. Udusić z obranym i posiekanym czosnkiem i natką. Przełożyć do rondla z mięsem. Dusić. Zalać winem. Kiedy sos wyparuje, wlać łyżkę rosołu. Przykryć. Dusić na małym ogniu przez kwadrans.
Reklama
Reklama
Reklama