Reklama
Składniki:

80 dag filetów cielęcych,
bułka tarta,
1 ząbek czosnku,
1/2 szklanki oliwy,
1 mała cebula,
natka pietruszki,
2 jajka,
1 kieliszek wytrawnego białego wina,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Rozbite mięso oprószyć solą. Obtoczyć w jajku i w tartej bułce. Poożyć na rozgrzaną oliwę. Podsmażyć. Nastepnie włożyć do rondla. Na reszcie oliwy wsypać obraną i posiekaną cebulę. Udusić z obranym i posiekanym czosnkiem i natką. Przełożyć do rondla z mięsem. Dusić. Zalać winem. Kiedy sos wyparuje, wlać łyżkę rosołu. Przykryć. Dusić na małym ogniu przez kwadrans.

Reklama
Reklama
Reklama