Reklama
Składniki:

60 dag wołowiny bez kości (zrazowa, pieczeń),
20 dag strąków zielonej papryki,
30 dag pomidorów,
10 dag cebuli,
sól,
ostra sproszkowana papryka,
4 łyżki umytej, drobno posiekanej bazylii z estragonem.

Reklama
Przygotowanie:

Z wołoiny usunąć błony i ścięgna. Pokroić w plastry. Tłuczkiem uformować bitki. Posypać papryką. Przełożyć do rondla. Wlać trzy łyżki wrzątku. Dodać przyprawy. Przykryć. Dusić 10 minut na małym ogniu. Obrać i posiekać cebulę. Wsypać. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Pokroić w makaronik. Wsypać do mięsa. Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić. Wsypać do mięsa. Dusić aż pomidory będą rozgotowane. Przyprawić do smaku.

Reklama
Reklama
Reklama