Duszone bitki w cebuli

Opublikowano: 24.06.2008, 11:40
Reklama
Składniki:
60 dag wołowiny bez kości (zrazowa, pieczeń),
40 dag cebuli,
1 ząbek czosnku,
kilka ziaren jałowca i ziela angielskiego,
sól,
ostra sproszkowana papryka,
2 łyżki umytej posiekanej natki pietruszki z estragonem.
Reklama
Przygotowanie:
Z mięsa usunąć błony i ścięgna. Pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem. Opiec na suchej patelni. Oprószyć solą. Obraną cebulę pokroić w piórka. Oprószyć solą. Do garnka przełożyć wołowinę. Posypać papryką i zmiażdżonym jałowcem oraz zielem angielskim i przełożyć cebulą. Obrać i posiekać czosnek. Dodać. Polać małą ilością wrzątku. Przykryć. Dusić do miękkości na małym ogniu. Przyprawić do smaku. Posypać natką z estragonem.
Reklama
Reklama
Reklama