Duszona wołowina z jogurtem

Opublikowano: 22.06.2008, 15:21
Reklama
Składniki:
1/2 kg wołowiny pokrojonej w grubą kostkę,
1 i 1/2 łyżeczki soli,
1 i 1/2 szklanki jogurtu ,
2 duże cebule pokrojone w plasterki,
1/2 szklanki oleju,
2 łyżeczki imbiru w proszku,
4 roztarte ząbki czosnku,
1 szklanka wody,
1/2 łyżeczki pieprzu,
1 i 1/2 łyżeczki ostrej papryki,
1/2 łyżeczki kminku,
4 łyżki pasty pomidorowej.
Reklama
Przygotowanie:
Wymieszać mięso z jogurtem i solą. Przykryć. Włożyć na dobę do lodówki. Zeszklić cebulę. Wsypac imbir i czosnek. Zalać wodą. Gotować 10 minut na małym ogniu. Wsypać resztę przypraw. Dusić 10 minut. Dodać pastę. Dusić 5 minut. Wlać mięso z jogurtem. Dusić 90 minut.
Reklama
Reklama
Reklama